16 Nisan 2014 Çarşamba

Bölüm 1 (Pilot): Parayla Saadet Olur mu?

Bölümü indirmek için tıklayın!

Çok para kazanmak mutluluk getirir mi? İnsan parasını neye harcarsa daha mutlu olur? Gelir eşitsizliği insanları neden mutsuz eder? Melih ve Emre parkta kendilerine yanaşan amcalara 20 Euro'yu verselerdi mutlu olurlar mıydı? Kaçık Prens ilk bölümüyle yayın hayatına başlıyor!

11 yorum:

  1. Bu arada sunu gordum dun: http://ftp.iza.org/dp8300.pdf
    Butun genetik calismalarda oldugu gibi aciklanan varyans kucuk ama ozellikle de ulkeler arasindaki farka baktiginda, insanin aklina yatiyor biraz. Belki sizin o "Latin Amerikalilar niye bu kadar mutlu?" sorusunun bir yaniti da "Cunku 5-HTTLPR geninin uzun versiyonunu tasiyorlar" gibi bir sey....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldukca ilginc. Sagol Elif dikkatimizi cektigin icin. Olabilir elbette. Bu 5-HTTLPR ilginc bir genetik farklilik. Olumsuz ortamlarda genin kisa versiyonunu tasayanlar daha mutsuz oluyorlar. Ama guzel ortamlarda da daha mutlu oluyorlar. Sanki genin kisa versiyonu cevreden daha cok etkilenir kiliyor bizi. Bir programda da aslinda genetik farkliliklari nasil anlamlandirabilecegimiz uzerinde durmak lazim belki de...

      Sil
  2. Gençler bence insan sahip olduğu ya da sahip olmak istediği her güzel şey için - bununla sadece parayı kastetmiyorum, sağlık, aile, dostluklar, vb. - çok emek vermeli, hedefine ulaştıktan sonra da her gün sahip olduğu tüm güzellikler için Tanrı'ya şükretmeli. Seviyorum sizi, iyi ki varsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardesimizsin Serdaroglu! Biz de seviyoruz seni. Insanin sevdikleriyle birlikte olmasi mutlulugun anahtarlarindan biri hakikaten. Birkac bolumde bu konudaki bazi calismalara degindik, ilerleyen bolumlerde de yeni calismalardan bahsetmeyi surdurecegiz.

      Sil
  3. Şöyle bir yazı buldum naçizane, sizinle neredeyse birebir örtüşüyor yazarın buldukları. Özetle, "Move beyond attachment by collecting experiences, avoid excessive usefulness, and get to the center of your wheel."

    http://www.nytimes.com/2014/12/14/opinion/sunday/arthur-c-brooks-abundance-without-attachment.html?hp&action=click&pgtype=Homepage&module=c-column-top-span-region&region=c-column-top-span-region&WT.nav=c-column-top-span-region&_r=3

    YanıtlaSil
  4. Yıllardır aradığım podcast'i buldum. Aradan epey bölüm dinledikten sonra baştan başlamaya karar verdim.

    Bu arada anladığım kadarıyla Emre ve Melih aynı mekanda bulunmuyorsunuz ve telefonla filan yayını oluşturuyorsunuz? Daha doğrusu Melih'in sesi yayına telefonla bağlanmış gibi geliyor. Doğru mudur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aramıza hoşgeldiniz :) Evet, aynı mekanda değiliz. Şimdiye kadarki 68 bölümün sadece birinde aynı yerden kayıt aldık. Oksimoron olacak ama o da "Uzaktan İlişki" bölümüydü :) Onun dışında hep aramızda mesafeler oldu. Hatta 60. bölümden itibaren aramıza okyanuslar girdi...

      Sil
  5. Merhabalar. Yeni dinlemeye başladım sizi. Son bölümlerinizden birkaçını itunes dan bulup dinledim. Keyifli buldum, baştan başlamayı seçtim bu yüzden. Üst yorumda aramıza okyanuslar girdi yazmışsınız. Aranıza giren sadece okyanuslar olsun. (gerçi o da bayağı büyük :S ama neyse:) Ben de işte öğrenciyim. Biz kimiz kısmında podcastin en güzel yanlarından birinden bahsederken hiç yorulmamış olacağız yazmışsınız, ben spor yaparken yüzerken dinlemeyi düşünüyordum ama :S:D Neyse uzun ömürler dilerim podcast hayatınızda başarılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çağatay, hoşgeldin. İyi yüzmeler, koşmalar, dinlemeler :)

      Sil